miercuri, 26 iunie 2013

Ziua I (Milano)

Salutare dragii mei :*

Aşa cum am spus mai devreme, dau start Jurnalului Italian, în care vă voi prezenta diverse zile petrecute în această ţară frumoasă, astfel informîndu-vă cu noutăţi utile.


Milano - capitala modeiAjunsă în Milano, am insistat să vizitez mai întîi Domul de Milano, pentru că mă chema shoppingul :)


Interesting facts about Duomo di Milano:

1) Acesta este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Milano.


2) Începută în 1386 și incheiată în 1887, ea domină astăzi piața centrală din Milano, fiind un simbol al puterii economice pe care această capitală a Lombardiei, poartă de intrare a comerțului ce traversa Alpii, l-a reprezentat timp de veacuri.  

3) Maiestuozitatea și formele estetice ale catedralei sunt grăitoare: detaliile sculpturale ale celor 135 de turle, dintre care cea mai înaltă atinge 109 metri, și cele peste 2000 de statui, sunt foarte atent executate, la fel și marile ferestre ale clădirii, considerate a fi cele mai mari din lume.

4) Cu o suprafață de 1200 mp, catedrala milaneză, una dintre imaginile emblematice ale Italiei și ale Europei, este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din lume, după Bazilica San Pietro din Roma și catedrala din Sevilla. Podoabă cu totul unică a arhitecturii gotice, domul din Milano are o capacitate de peste 40.000 de locuri și o lungime de 157 m.

Imaginile care se găsesc la intrarea Duomolui sunt impresionante, imagini din biblie. Începînd de la naşterea pînă la răstignirea lui Iisus Hristos.Şi, evident, am mers la shopping după, printre magazinele cutreierate, am întîlnit unul care am ezitat să fac o poză cu printul meu preferat:

Dacă v-a plăcut postarea şi doriţi în continuare să vă postez zilele următoare, scrieţi-mi în comentarii ca să ştiu dacă v-a plăcut :*
Cu mult drag,
3 comentarii:

Sanda's Portfolio spunea...

așteptăm celalte zile in detalii! :*

Doina spunea...

Neapărat Sandyka :*

Cu drag,
Domnica

Anonim spunea...

dada, vrem urmatoareleee

Trimiteți un comentariu