marți, 23 iulie 2013

Ziua IV (Roma)

Salutare :*

În această zi frumoasă vă prezint oraşul ROMA - capitala Italiei, situată pe malul fluviului Tibru.Facts despre Roma :

1. are o populaţie de cca 2.923.000
2. important centru turistic - Colosseum, Columna lui Traian
3. unul dintre puţinele oraşe mari ale Europei care au supravieţuit în urma celui de-al 2-lea război mondial.
4. Roma este de asemenea faimoasă pentru piețele ei imense și maiestoase (de multe ori decorate cu obeliscuri), multe dintre care au fost construite în secolul al XVII-lea. Piețele principale sunt Piazza NavonaPiazza di SpagnaCampo de' FioriPiazza VeneziaPiazza Farnese și Piazza della Minerva. Unul dintre exemplele emblematice ale artei baroce este Fontana di Trevi, de Nicola Salvi. Alte palate baroce din secolul al XVII-lea sunt Palazzo Madama, acum sediul Senatului Italian, precum și Palazzo Montecitorio, sediul Camerei Deputaților.Colosseum - cel mai mare amfiteatru construit în Imperiul Roman, cu 60.000 spectatori, folosit pentru lupta cu gladiatori.


Oraşul Roma vechi, s-au păstrat majoritatea frumuseţilor, însăşi columnele.Iulius Cezar


Piazza venezia 
este dominata de monumentul lui Victor Emanuel al II-lea, un sanctuar dedicat unificarii Italiei, pe care localnicii il numesc "masina de scris" sau "tortul de nunta", datorita formei si a parapetului de marmura de un alb orbitor. Pentru construirea lui s-au demolat foarte multe cladiri medievale si s-au modificat pentru totdeauna contururile dealului Campidoglio, inima vechii Rome si cea mai importanta colina dintre cele sapte ale orasului.


Piazza di Spagna 
este unul dintre cele mai populare locuri din Roma si in acelasi timp un loc foarte placut ochiului. Combinatia unor scari monumentale - celebrele trepte spaniole, cu un obelisc si o biserica atrage o multime de fotografi si turisti in aceasta piata. In Piata Spaniei se gaseste o biserica franceza (Trinita dei Monti) in varful unui deal unde se poate ajunge urcand pe o scara foarte lunga, cunoscuta sub numele de Scalinata della Trinita dei Monti sau Treptele Spaniole.


Fontana di Trevi
Apa de pe fundul fântânii reprezinta marea. Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apa se va întoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncată peste umăr cu spatele la fântână.


Fontana di Trevi


Piazza Navona
 este una dintre cele mai celebre si poate cea mai frumoasa dintre numeroasele piete din Roma. Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani absolut superbe, o alta atractie de aici fiind biserica in stil baroc, Sant'Agnese in Agone. Piata a fost construita pe fostul stadion al lui Domitian, construit de acest imparat in anul 86 d.C. Stadionul care avea o arena mai mare decat cea de la Coloseum era folosit pentru festivitati si intreceri sportive
 Piazza Navona

Şi înapoi cu trenuţul , tuc-tuc spre Milano, 300 km/h :))


Cu drag,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu