luni, 7 aprilie 2014

Cu cît mai bine cunosc oamenii, cu atît mai mult iubesc cîinii. (A.H)      Mila pentru animale este în mod esenţial legată de bunătatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun faţă de oameni.
      Un patruped nu cunoaşte noţiunea de răutate, tot ceea ce face din instinct e doar autoapărare. În această lume plină de mediocritate, sufletele devotate ne scot din întunericul problemelor, de fapt ele împart cu noi privilegiul de a avea suflet. Un animal îţi este mereu alături, îţi oferă compătimire, dragoste şi devotament, necondiţionat. Chiar dacă uneori îl cerţi, ignori, el revine la tine, conştientizînd că TU eşti TOTUL pentru el, că nimic nu există mai important decît propriul stăpîn. Acesta este un patruped.

  • Lipsit de raţiune, dar dotat cu un suflet în care încape toată dragostea şi admiraţia.

  • Lipsit de cuvînt, dar care poate transmite o mulţime de emoţii doar dintr-o privire, din murmurul său sau simplu, prezenţa sa.

  • Lipsit de carte, dar care ştie să se comporte şi să depăşească uneori comportamentul omului prin înţelepciunea sa ce duce la bunătate.
Lipsit de multe, dar care poate oferi momente unice, animalul este sincer, nu aşteaptă recompensă, suficientă este prezenţa stăpînului şi o privire în care demonstrezi că el înseamnă pentru tine. Pe cînd omul, ce este omul? Un trup dotat cu raţiune, carte, comportament şi cuvînt, şi nu toţi îşi pot defini noţiunea de ,,OM " . Răutate, cinism şi indiferenţă, într-o lume aglomerată caută-ţi menirea. Viaţa le răsplăteşte pe toate.cu dragoste şi bunătate,0 comentarii:

Trimiteți un comentariu