joi, 22 mai 2014

A fi om şi a-ţi defini noţiunea de OM



     Fiecare dintre noi posedă calitatea de a fi om, dar cu siguranţă, toţi trebuie să ajungem la acel nivel ca să ne putem atribui această noţiune în totalitate.

     Există oameni talentaţi, oneşti, laşi, trădători, frumoşi, dar fiecare dintre ei au un rol în viaţă, iar acesta îl descoperă cu timpul... Şi cum spunea Petrarca :  ,,Nu toţi pot fi talentaţi, dar toţi pot fi oameni buni" .
     Deseori un om îşi pierde sufletul mergând pe drum, pentru că sunt prea multe cărări care rup din el, fie prin invidie, fie prin răutate. Mai era o frază care spunea ,,Cu o floare nu se face primăvară" , la fel pot spune şi despre un om : ,,Cu in iPad în mână nu te faci om."  Există persoane care se cred mai superiori , deţinând un aparat performant, omul nu se schimbă, rămâne acelaşi, doar ceea ce este la exterior odată şi odată piere, iar interiorul nu rugineşte, pentru că sufletul e cel mai de preţ, e calea spre adevăr şi viaţa privită prin prisma francheţei.
     Nu pot să neg faptul că nu am greşit ... toţi greşim, pentru că mereu învăţăm din faptele noastre, trăite pe pielea noastră, şi nicio lecţie nu poate oferi o şcoală mai bună decât viaţa omului. Prea multă răutate, am ajuns într-o perioadă, în care omul, necunoscându-te, îţi oferă o privire monstruoasă, şi atunci înţeleg că acel om niciodată nu se va îmbolnăvi de inimă,şi ştiţi de ce? pentru că oamenilor răi le lipsesc acest organ...

Nu judec, doar analizez...  şi ... mă iau fiorii.


Cu dragoste,


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu